Történet | Barna Tamás | Hudák Attila | Rákos Tibor | Tisza Tamás | Zabari László


Az ECLIPSE zenekar 1990-ben alakult három taggal: Tisza Tamás - gitár, Barna Tamás - gitár és Hudák Attila - basszusgitár. Nem sokkal később csatlakozott hozzánk Szarvas Attila dobos. Még abban az évben elkészült a Demo '90" c. felvételünk, ami országosan nagyon jó visszhangot keltett. Az anyagot az akkor még létező Hard Life nevű rockzenei szaklap a hónap demójává választotta. A csapat szélesebb körben való megismertetésére azonban már nem volt lehetőségünk; egymást követték a bevonulások, aminek következtében a zenekar kiesett a zenei körforgásból.

Az ECLIPSE 1992 augusztusában lépett újra színre. Ekkor jelent meg második demónk, a "The Man with Capitals". Ezen az anyagon már az új dobos, Takács József játszott. A zenekar úgy érezte, hogy a korai techno-thrash gyökereken túl kell lépni, teret engedve más zenei formáknak is. Ekkor csatlakozott hozzánk Rákos Tibor énekes, így az addigi gitár/ének kombinációt szétválasztva egy külön énekes-szövegíróval bővültünk.

A mai ECLIPSE története tulajdonképpen innen számítható. Az új szerzeményeinknél már egyértelműen feltűntek a pszichedelikus, a doom-os és a jazz-rock-os elemek, amik a dallamvilágban és a számok szerkezeti felépítésében jól felismerhetőek voltak. A progresszív hatások, aszimmetrikus ritmusok és a "szabvány" rocktól eltérő zenei megoldások megjelenése a közönség megosztását is eredményezte. Az igényesebb zenehallgatók és a szakma elismerését viszont azonnal kiváltotta a zenekar. Ezt a '94-es Rockland tehetségkutató versenyről elhozott első helyezésünk is bizonyítja.

1996 januárjában készítettünk egy 6 számos promóciós felvételt, így a zenekar rákerülhetett a Metal Hammer Hungarica magazin '96-ban megjelent "Demonstráció III." című válogatás-albumára.

A következő év márciusában megrendezett LMS tehetségkutató verseny maximális sikerrel zárult az együttes számára. Az első helyezettnek járó lemezszerződést megnyerve készíthettük el az Eclipse első önálló albumát "Soft Orange" címmel. Ennek megjelentetése (a kiadó inkorrekt hozzáállása miatt) már szerzői kiadásban történt.
Második lemezünk hosszas folyamat után 2006-ban került online formában kiadásra. Az azóta eltelt 4 évben a zenekar inaktív életet élt, melyet idén, 2010-ben reaktivált, mikor az év elején új dobos érkezett a zenekarba Dömötör Tamás személyében.
A 2012 év vége újabb dobost hozott a zenekarba, a Mytra tagja, Zabari László erősíti mostantól a ritmusszekciót.

Eclipse Zenekar 2014 ℗ Minden jog fenntartva